Putin potpisao zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2013. u 11:30
Vladimir Putin / EPA

Ovim zakonom također se u potpunosti zabranjuje reklamiranje duhana kao i izlaganje duhanskih proizvoda u trgovinama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima koji će stupiti na snagu u lipnju, objavljeno je u ponedjeljak na internetskoj stranici Kremlja. "Taj savezni zakon je donesen u svrhu provođenja Okvirne konvencije Svjetske zdravstvene organizacije o kontroli duhana u ruskom zakonodavstvu, koju je Ruska Federacija ratificirala 2008. godine, i on će regulirati odnose na području čuvanja zdravlja stanovništva od utjecaja duhanskog dima i posljedica pušenja", navodi se u priopćenju Kremlja.

Novim zakonom, koji stupa na snagu 1. lipnja, uvodi se zabrana pušenja na javnim mjestima, među kojima su vladine zgrade, zdravstvene, obrazovne i kulturne ustanove, stadioni i javni prijevoz. Dodatne restrikcije predložene 11. siječnja, koje uključuju zabranu takozvane pušačke zone na radnom mjestu, nisu ušle u zakon.

Ovim zakonom također se u potpunosti zabranjuje reklamiranje duhana kao i izlaganje duhanskih proizvoda u trgovinama. Neke od odredbi zakona, među kojima potpuna zabrana pušenja u hotelima i vlakovima, stupit će na snagu godinu dana kasnije.

Komentirajte prvi

New Report

Close