PSA se vraća u SAD dijeljenjem auta

Autor: Poslovni dnevnik , 14. siječanj 2018. u 21:59
Peugeot se povukao 1991./ REUTERS

Klijentima u američkim gradovima bi se iznajmljivali Peugeotovi automobili.

Francuski automobilski div Peugeot/Citroën (PSA) planira ove godine u SAD-u ponuditi uslugu dijeljenja automobila u sklopu dugoročne strategije povratka na američko tržište nakon gotovo 30 godina izbivanja.

Francuska je kompanija u listopadu prošle godine u Seattleu lansirala aplikaciju za pametne telefone Free2Move koja za korisnike prikuplja raspoložive programe dijeljenja automobila.

Za razliku od tradicionalnih tvrtki za iznajmljivanje automobila, aplikacije omogućuju korisnicima najam vozila na kraće vremensko razdoblje. Sljedeći je korak uvođenje vlastitog programa dijeljenja automobila kojim bi se klijentima iznajmljivali Peugeotovi automobili, tumači čelnik PSA-ovog sjevernoameričkog odjela Larry Dominique. "Prikupljanje programa prvi je korak i nadamo se da ćemo 2018. godine lansirati jednu ili dvije dodatne usluge fizičke mobilnosti", kazao je Dominique za novinsku agenciju AFP uoči sajma automobila koji će idućeg tjedna biti održan u Detroitu.

"Još pregovaramo s gradovima", dodaje. "Nema žurbe, ne postoji rok u kojem bih trebao početi prodavati automoble u Sjevernoj Americi", ističe on. Oprez je nužan jer je američko tržište u velikoj mjeri zasićeno, s prisutnih 18 proizvođača automobila, 42 brenda i nekih 330 modela, pojašnjava čelnik francuske tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close