Prvo privatizacija Ulcinjske rivijere

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2017. u 21:59
U vlasništvu Ulcinjske rivijera je i hotel Olympic

Njemački turoperater TUI zainteresiran za dio crnogorske turističke kompanije.

Hotelsko-turističko poduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera trebala bi biti prva crnogorska kompanija za koju će ove godine biti raspisan natječaj za privatizaciju, javlja list Pobjeda, dodajući da za preuzimanje postoji zanimanje investitora.

Za privatizaciju Ulcinjske rivijere, u čijem sastavu su Ada Bojana, te hoteli Olympic i Bellevue ostavljeno je više mogućnosti – prodaja dionica, dijela imovine ili dokapitalizacija, a moguća je i kombinacija nekih od navedenih modela. Iz Natječajnog povjerenstva nedavno je rečeno da je njemački turoperater TUI zainteresiran za objekte Ulcinjske rivijere, odnosno za zakup nudističkog naselja na Adi Bojani i hotela Bellevue na Velikoj plaži i da su za to pripremili 200 milijuna eura.

Očekuje se da TUI premijeru Crne Gore pošalje pismo o namjerama, nakon čega bi mogli uslijediti razgovori u vladi da bi se vidjelo koja su očekivanja TUI-ja, jednog od najvećih turoperatera. Ulcinjska rivijera spominje se u privatizacijskim planovima još 2014., natječaj se očekivao 2015., ali se prošle godine od njega odustalo. Dio imovine te kompanije veličine pet tisuća četvornih metara prodan je na dražbi u srpnju 2014. godine ulcinjskom Solarisu za 510 tisuća eura.

Prije toga, 2004. godine, kompanija je otišla u stečaj kroz koji je prodan dio imovine kao što su hoteli Galeb i Otrant. Nakon Ulcinjske rivijere može se očekivati natječaj za valorizaciju lokaliteta poput Montepranzo Bokaprodukt za kojeg također postoji zanimanje. U drugoj polovini godine, prema ranijim najavama, treba očekivati natječaj za Institut Simo Milošević, za koji su dosad propala četiri natječaja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close