Prvi stanari u luksuzni Luštica Bay stižu u svibnju

Autor: Poslovni dnevnik , 13. ožujak 2015. u 15:27
Gradit će se i golf igralište i kongresni centar

Prvih deset stambenih objekata Luštica Baya sa 70 stanova u sklopu tzv. marina naselja trenutno je u završnoj fazi izgradnje.

Luštica Bay, novi gradić na obali Crne Gore, službeno će biti otvoren u svibnju kada će 70 vlasnika nekretnina postati novi stanovnici kompleksa kompanije Luštica Development, iza koje stoji švicarski Orascom.

 

54milijuna

eura uloženo je dosad u projekt Luštica Bay

U projekt Luštica Bay do sada je uloženo 54 milijuna eura, a do 2018. bit će uloženo najmanje 150 milijuna eura. Prvih deset stambenih objekata sa 70 stanova u sklopu tzv. marina naselja trenutno je u završnoj fazi izgradnje. Gradnja prvog hotela počet će u četvrtom tromjesečju ove godine. Marina sa 176 vezova bit će završena do početka 2017. godine. Projekt Luštica Bay, procijenjen na 1,1 milijardu eura, obuhvaća gradnju više od 1000 stanova, 500-tinjak stambenih vila i kuća, sedam hotela, golf terena, dvije marine, kongresnog centra i drugih objekata koji su nužni za funkcioniranje gradića. Međutim, projekt ima i problema.

 

174vezova

imat će marina koja će biti završena do početka 2017.

Vijesti su u prosincu 2014. objavile da uprava Luštice Developmenta traži da Tivat što prije počne gradnju ceste duge 8,8 kilometara, vrijedne 10 milijuna eura, što je obveza iz ugovora vlade, Tivta i investitora. Tivat se pokušava nagoditi jer bi gradnja ceste preopteretila gradski proračun. Ipak, Luštica Development će ove godine nastaviti s prodajom dijela svojih dionica crnogorskim građanima, najavio je Darren Gibson, izvršni direktor Luštica Developmenta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close