Propala Kneževićeva osiguravajuća kuća Atlas Life

Autor: Poslovni dnevnik , 07. prosinac 2017. u 22:00
Duško Knežević u sve većim poslovnim problemima

Portfelj Atlas Lifea, u vlasništvu Duška Kneževića, prenosi se na Grawe osiguranje koje je ove godine već preuzelo Merkur osiguranje, tako da će na crnogorskom tržištu ostati devet osiguravajući kuća.

Crnogorska osiguravajuća kuća Atlas Life, u vlasništvu Duška Kneževića, uskoro će prestati s radom, a svoj portfelj prenijet će na Grawe osiguranje.

To je potvrđeno Vijestima u Agenciji za nadzor osiguranja (ANO) i u toj osiguravajućoj kući. Iz Atlas Lifea su Vijestima rekli da je s Grawe osiguranjem u toku proces prijenosa portfelja Atlas Lifea. "Taj postupak još uvijek nije završen. Prijenosom portfelja ukupne poslovne aktivnosti bi prešle na Grawe osiguranje, tako da se nakon završene transakcije Atlas Life povlači s tržišta životnog osiguranja", rekli su iz te osiguravajuće kuće.

ANO je u 2015. godini obavio sveobuhvatan nadzor Atlas Lifea. Nakon toga, izrekao je mjere nadzora za otklanjanje nezakonitosti i nepravilnosti, između ostalog, i mjeru nadzora zbog kapitalne neadekvatnosti kompanije. Agencija je, u cilju osiguranja zaštite korisnika osiguranja, odnosno zaštite novca namijenjenog za isplatu obveza prema osiguranicima po osnovu zaključenih ugovora o osiguranju, izrekla i mjeru privremene zabrane raspolaganja imovinom koja služi za pokriće neto tehničkih rezervi.

 

3,8 milijuna

eura bila je lani dobit osiguravajućih kuća u CG

Ta mjera je i dalje na snazi.   Grawe osiguranje je početkom ove godine preuzelo Merkur osiguranje za 1,39 milijuna eura. Osiguravajuća kuća Grawe je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobila 23. rujna 2004. godine. Gašenjem Atlas Lifea na crngorskom tržištu ostat će devet osiguravajućih kuća – Grawe, Sava Montenegro, Lovćen osiguranje, Generali osiguranje, Lovćen životna osiguranja, Uniqa životno osiguranje, Swiss osiguranje, Wiener Städtische životno osiguranja i Uniqa neživotno osiguranje.

Crnogorske osiguravajuće kuće prošle godine su ostvarile dobit od 3,82 milijuna eura, dok su u 2015. imale minus od 2,76 milijuna eura.  Od 11 osiguravajućih kuća koja su poslovala u Crnoj Gori u 2016. godini, osam je ostvarilo dobit od ukupno 4,52 milijuna eura, dok su tri imala gubitak od ukupno 695,2 tisuća eura. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

A što je s osiguranicima koji su skupo platili osiguranje,Kneževiću?

New Report

Close