Propala i četvrta prodaja Jugoremedije

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2019. u 22:00
Jugoremedija će teško doći do novog vlasnika

Kupaca nema jer se vodi sudski spor za intelektualno vlasništvo zrenjaninske tvornice lijekova koja će na sljedećem javnom nadmetanju biti ponuđena za oko 6,5 milijuna eura.

Budući da se za otkup dokumentacije nije prijavio nitko, propada i četvrti pokušaj prodaje zrenjaninske tvornice lijekova Jugoremedija u stečaju, po početnoj cijeni od gotovo 1,3 milijarde dinara, doznaju Večernje novosti.

Iako je bilo zainteresiranih kupaca koji su dolazili u Zrenjanin i razgledali tvornicu, ipak nitko nije uplatio depozit za sudjelovanje na javnom nadmetanju zakazanom za 26. veljače. Zato će tog dana dražba biti proglašena neuspjelom i nastavit će se potraga za kupcem.

Radovan Savić, stečajni upravitelj, potvrdio je da će vrlo brzo biti raspisan novi natječaj za prodaju. On je nagovijestio da će početna cijena biti svedena na iznos depozita posljednjeg neuspjelog pokušaja prodaje, odnosno 762,7 milijuna dinara (oko 6,5 mil. eura). Ta cijena, bez potrebe davanja suglasnosti vjerovnika, propisana je zakonom.

Smatra se da Jugoremedija nije prodana zbog sudskog spora za intelektualno vlasništvo Jugoremedija, pečate i dozvole za prometovanje s 21 preparatom, što je najveća vrijednost kompanije. Bivši zakupac pogona novosadska kompanija Union Medic odbija ih vratiti, tražeći naknadu troškova za registraciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close