Propada francusko ulaganje u Brezovicu?

Autor: Poslovni dnevnik , 30. svibanj 2016. u 21:59
Brezovica godinama čeka investitore i obnovu

Danas istječe rok do kojeg francuski konzorcij treba dostaviti potvrdu da je osigurao 163 milijuna eura, koliko je prema ugovoru obećao uložiti u novi skijaški centar.

Utorak 31. svibnja 2016. posljednji je dan kada francuski konzorcij MDP Consulting – Compagnie des Alpes mora predati potvrdu da je osigurao 163 milijuna eura, koliko se obvezao uložiti u prvoj fazi plana za izgradnju novog skijaškog centra u Brezovici, na Kosovu, javlja RTS.

Konzorcij potvrdu o prikupljenim sredstvima treba predati kosovskom Ministarstvu trgovine i industrije (MTI), koje je zbog nemogućnosti MDP Consulting – Compagnie des Alpes da osigura obećani novac za ulaganja nekoliko puta odlagalo rok, omogućavajući time ulagačima da ispune uvjete ugovora. Upućeni u gospodarsko stanje na Kosovu kažu da su šanse međunarodnog konzorcija da osigura tako veliku svotu za ulaganje vrlo male, navodi RTS.

Kosovski mediji tvrde da francuski konzorcij želi izbjeći neuspjeh, tako što bi potpisao sporazuma s drugim jakim kompanijama koje bi bile uključene u projekt. Prema izvoru lista Koha Ditore, francuski konzorcij pregovara s turskom kompanijom Limak, koja na Kosovu upravlja prištinskim aerodromom, o zajedničkom ulasku u posao u Brezovici. Kompanija Limak izgradila je novu zgradu aerodroma i podigla razinu usluga.  U kosovskom Ministarstvu trgovine i industrije tvrde da će danas objaviti što je s planom koji je ponudio francuski konzorcij. Namjera Francuza da izgrade novi skijaški centar Brezovica proglašen je najvećim investicijskim projektom na Kosovu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close