Prodano privatno sveučilište Megatrend

Autor: Poslovni dnevnik , 01. prosinac 2019. u 21:59
Megatrend je bio u vlasništvu Miće Jovanovića, koji tvrdi da na sveučilištu nije kupljena niti jedna diploma

Beogradsku visokoškolsku ustanovu za 56,1 milijun eura kupio je njemački konzorcij fondova, a novi vlasnik mora u sljedećih pet godina uložiti 150 milijuna eura.

Privatno sveučilište Megatrend u Beogradu prodano je za 56,1 milijuna eura njemačkom konzorciju fondova i to nakon 30 godina postojanja, rekao je Mića Jovanović, dosadašnji vlasnik tog sveučilišta.

On je na konferenciji za novinare krajem prošlog tjedna objasnio da je potpisan ugovor o potpunom prijenosu vlasništva sveučilišta na Dejana Đorđevića, koji je na čelu konzorcija njemačkih fondova.

Jovanović je rekao da je ugovor o prijenosu vlasništva potpisan i da to smatra još jednom njemačkom investicijom u Srbiju, prenijeli su beogradski mediji. On je dodao da novi vlasnik ima obvezu da u razdoblju od pet godina u razvoj sveučilišta uloži još 150 milijuna eura. "Odlazim s fakulteta i bit ću tu samo savjetnik", rekao je Jovanović.

On je kao razlog za prodaju sveučilišta naveo "medijski linč i kampanju", a rezultat je pad upisa studenata za 400 posto.

Jovanović je istaknuo da nije kriminalac, niti oligarh, te da je Megatrend oličenje kvalitetnog obrazovanja s kvalitetnim profesorima. "Niti jedna diploma ovdje nije kupljena", tvrdi Jovanović. On je opovrgao sve navode o tome da su sporni doktorat ili osnovni studij Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Komentirajte prvi

New Report

Close