Najbogatiji Slovenci prodali svoju kompaniju kako bi se posvetili novom biznisu

Autor: Poslovni dnevnik , 24. svibanj 2017. u 08:21
Iza i Samo Login

Kompaniju su prodali kada su dobili, kako kažu, poštenu ponudu, koja je dosegnula željenu cijenu od 898 milijuna eura.

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Bloomberg da su slovensku kompaniju Outfit7, poznatu diljem svijeta po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi se mogli baviti svojim stvarnim ciljem – proizvodnjom hrane.

Aplikaciju Talking Tom aktivno koristi 350 milijuna ljudi, a njezin YouTube kanal ima gotovo četiri milijuna pretplatnika i više od dvije milijarde pregleda. Zanimljivo je da su prije planetarnog uspjeha Talking Toma, supružnici Login doživjeli neuspjeh s nogometnom aplikacijom, turističkim vodičem po Islandu, aplikacijom koja dijeli financijske savjete i aplikacijom za primjenu ljekovitih kristala. Samo i Iza su objasnili da su unatoč uspjehu Outfita7 odluku o njegovoj prodaji donijeli već na početku.

 

539 milijuna

€ zaradili su supružnici Login prodajom Outfita7

Loginovi su, kako tvrde, željeli za sedam godina podići Outfit7 na dovoljno visoku razinu da bi ga mogli prodati i posvetiti se svojim pravim interesima.  Kompaniju su prodali jer su dobili poštenu ponudu, koja je dosegnula željenu cijenu od 898 milijuna eura, a kupac Outfita7 je kineska kompanija koja se, među ostalim, bavi proizvodnjom peroksida.

Prodajom 60-postotnog udjela obitelj Login, kao suvlasnici, zaradila je 539 milijuna eura koje žele iskoristiti za rješavanje problema pomanjkanja hrane i njenu održivu proizvodnju. Iza i Samo Login, osnivači kompanije Outfit7, na posljednjem popisu najbogatijih Slovenaca časopisa Manager zauzeli su prvo mjesto sa 699 milijuna eura. To je manje nego godinu ranije (855 milijuna eura), jer su ocjenjivači sada imali na raspolaganju detaljnije informacije o poslovanju tvrtke. Uz bračni par Login na najnoviji popis najbogatijih Slovenaca uvrstilo se još šest suvlasnika tvrtke Outfit7. Holding Outfit7 Investments Limited sa 14 tvrtki ima sjedište u Londonu i porezni je obveznik Cipra. 

Komentari (2)
Pogledajte sve


Proizvodnja hrane im je cilj, možda će ih zanimati Belje

po 1 kn sigurno

Proizvodnja hrane im je cilj, možda će ih zanimati Belje

New Report

Close