Prodaju se bivši divovi

Autor: Poslovni dnevnik , 12. svibanj 2019. u 21:59
Prodaju Navipa nedavno je otkazao sud u Beogradu

Srpske tvrtke u stečaju.

Do kraja ovog mjeseca zakazano je više desetaka prodaja tvrtki koja su u stečaju, odnosno njihove imovine, a na popisu su i IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički 29. Novembar, PPT Zaptivke i Hidraulika iz Trstenika, kao i niz hotela – u Vranju, Banji Koviljači, na Jastrepcu.

Nekadašnji poznati divovi i brendovi iz bivše Jugoslavije godinama nisu bili u mogućnosti servisirati svoje obveze, pa su na njihovu adresu stigli stečajni upravitelji, objašnjava Tanjug. 

Poslije odluka da se proglasi bankrot u tim tvrtkama, nužna mjera je prodaja imovine radi izmirenja dugovanja, ali se prodajom otvara i mogućnosti da se za neke od njih pronađe novi vlasnik koji bi možda želio obnoviti proizvodnju i započeti novi posao.

Nekad moćna Industrija motora Rakovica (IMR) naći će se na prodaji posljednjeg dana svibnja, a procijenjena vrednost preduzeća je 2,9 milijarde dinara. Na popisu je do kraja prošlog tjedna bio i zemunski Navip, ali je Privredni sud u Beogradu u međuvremenu otkazao prodaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close