Prodaje se 21% dionica Olimpijskog centra Jahorina

Autor: Poslovni dnevnik , 22. prosinac 2013. u 21:59
IRB RS vlasnik je 86% udjela u OC Jahorina

Početna cijena dionica je 10,2 mil. KM.

Investicijsko-razvojna banka (IRB) RS 23. prosinca će na prodaju ponuditi 21 odsto dionica Olimpijskog centra Jahorina po početnoj cijeni od 10,2 milijuna KM, piše portal eKapija.ba.

Investicijsko-razvojna banka RS, većinski vlasnik OC Jahorina s 86 odsto udjela na svojoj je internet stranici i stranici Banjalučke burze objavila da prodaje dionice iz portfelja Fonda za restituciju RS. Dionice će u ponudi na slobodnom tržištu biti u razdoblju od 23. do 31. prosinca.IRB, koja bi zadržala 65 posto vlasničkog udjela u Jahorini iz portfelja Akcijskog fonda RS, od 2008. godine u taj turistički centar uložila je oko 41 milijun KM kroz dokapitalizaciju (26 milijuna KM) i otkup obveznica (15 milijuna KM).

Budući da Jahorina nije do ožujka ove godine platila dospjelu ratu obveznica s kamatama u iznosu od 2,88 milijuna KM, IRB je podnijela tužbu. IRB je željela da Jahorina dio duga izmiri kroz zamjenu potraživanja za dionice te tvrtke, ali to se nije dogodilo.OC Jahorina prema financijskom izvještaju iz prošle godine ima ukupne dugove u iznosu od čak 21,8 milijuna KM. Od toga se 7,85 milijuna KM odnosi na kratkoročne obveze, među kojima, uz dug prema IRB-u, prednjače obveze prema dobavljačima za investicijske radove u iznosu od 3,2 milijuna KM.

Komentirajte prvi

New Report

Close