Prodaja Targo Telekoma do kraja godine

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2014. u 22:00
Optička mreža izgrađena je od 2008. do 2012. godine

Srpski operater u slovenskom vlasništvu ima mrežu optičkih kabela dugu 1200 km.

U tijeku je prodaja srpskog telekom operatora Targo Telekoma s mrežom koja obuhvaća oko 1200 kilometara optičkih kabela, a dražba bi se trebala održati krajem 2014. godine.

Vlasnik mreže Targo Telekom angažirao je NetBid Industrieauktionen AG da provede prodaju. Tvrtka Targo Telekom, koja je podružnica slovenske kompanije Nuba za savjetovanje u investiranju, izgradila je mrežu od 2008. do 2012. godine. Mreža ima najveći prijenosni kapacitet za međunarodnu razmjenu podataka, a omogućava potpuno neovisno korištenje diljem Srbije, što je ključna stavka u konkurentnosti, kaže se u priopćenju iz Targo Telekoma.

Samo u Beogradu više od 160.000 kućanstava mogu se istovremeno priključiti na internet velike brzine, a ukupni tržišni potencijal za Beograd obuhvaća oko 540.000 kućanstava. "Kupnja ove suvremene optičke mreže dat će investitorima odličnu priliku da se uključe u rastuće tržište Srbije. Visoki propusni opseg mreže i prijenosni kapacitet čine je zanimljivim kandidatom na području prijenosa podataka, prije svega kao nositelja podataka za međunarodne telekomunikacijske i internet kompanije, velike tvrtke i državne institucije", rekao je Tim Langenfeld, član Upravnog odbora NetBid AG iz Hamburga.Središnji dio infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja u potpunosti pokriva Srbiju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close