Privatizacija Telekoma Srbija: Do kraja tjedna izbor ponuda za drugi krug

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2015. u 22:00
Arhivska fotografija: Slavko Midžor / Pixsell

Prema pisanju srpskih medija, za Telekom Srbija do sada je stiglo 14 neobvezujućih ponuda.

Popis kompanija koje će ići u sljedeći krug privatizacije srpkog nacionalnog operatera Telekoma Srbija bit će poznat nakon sastanka vladinog povjerenstva s privatizacijskim savjetnikom, kompanijom Lazard, koji će se održati ovog tjedna.

“Ovog tjedna održat će se sastanak povjerenstva s privatizacijskim savjetnikom, da bi se vidjelo koje su sve neobvezujuće ponude za Telekom Srbija podnijete i što sadrži svaka od njih”, rekao je Tanjugu Rasim Ljajić, srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Povjerenstvo će, prema Ljajićevim riječima, od savjetnika kompanije Lazard, dobiti podatke o tome tko se prijavio, kakve su konkretne ponude, a na temelju toga, povjerenstvo će odlučiti koja zainteresirana kompanija ispunjava uvjete za sljedeći krug privatizacije. “Kompanije koje će otići u drugi krug, stječu pravo na uvid u svu dokumentaciju Telekoma Srbija, a tek onda slijede njihove obvezujuće ponude”, objasnio je Ljajić.

Prema pisanju srpskih medija, za Telekom Srbija do sada je stiglo 14 neobvezujućih ponuda. Među zainteresiranima koji su poslali ponude su, kako se navodi, Deutsche Telekom, kao i investicijski fond Mid Europa Partners koji je nedavno kupio Danube Foods Group u sklopu koje posluju poznate srpske tvrtke Imlek, Knjaz Miloš i Bambi.

Ponude su dali i Telekom Slovenije, Bulgarian Telecommunications Company EAD, Abu Dhabi Investment Authority i drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close