Privatizacija srbijanske agencije Tanjug iduće godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. ožujak 2013. u 10:24
Guliver/Thinkstock

Tanjug će biti privatiziran sukladno državnoj medijskoj strategiji i odluci države da se povuče iz vlasništva u medijima.

Srbijanska novinska agencija Tanjug bit će privatizirana nakon što 1. siječnja 2014. godine prestane financiranje medija iz državnog proračuna, izvjestili su u petak beogradski mediji navodeći izjavu pomoćnika srbijanskog ministra kulture Dragana Kolarevića.

Prema Kolarevićevim riječima, Tanjug će biti privatiziran sukladno državnoj medijskoj strategiji i odluci države da se povuče iz vlasništva u medijima. Kolarević je na tiskovnoj konferenciji izjavio da s 1. siječnja 2014. prestaje proračunsko financiranje državnih medija. "Zasad je po zakonu planirano da potpuni prestanak financiranja Tanjuga iz proračuna bude sredinom 2014.", navodi Kolarevićeve riječi tjednik "Novi magazin".

B92 izvijestila je da će idućeg tjedna početi javna rasprava o prijedlogu novog zakona o informiranju, kojim je također predviđena privatizacija medija koji se financiraju iz državnog proračuna, uključujuči i agenciju Tanjug. Novinska agencija Tanjug utemeljena je kao Telegrafska agencija nove Jugoslavije (TANJUG) 5. studenoga 1943. godine u Jajcu.

Komentirajte prvi

New Report

Close