Priručnik o pokretanju vlastitog posla: Za uzgajanje ruža potrebno je 3500 eura

Autor: Poslovni.hr , 26. prosinac 2015. u 12:50
Foto: Thinkstock

bazi šansi nalazi se više od 150 prijedloga i ideja za pokretanje posla, koje su podijeljene na četiri djelatnosti: poljoprivreda, proizvodnja, trgovina i usluge.

Srpska udruga menadžera (SAM) pripremila je 150 prijedloga za počinjanje vlastitog posla za sve one koji imaju na raspolaganju određenu količinu novca.

U okviru projekta za razvoj poduzetništva “Šansa za novi početak”, izdane su dvije publikacije “Edukativni priručnik” i “Baza šansi” odnosno brošura u kojoj su sabrane poduzetničke inicijative sa osnovnim informacijama o početnim ulaganjima.

U bazi šansi nalazi se više od 150 prijedloga i ideja za pokretanje posla, koje su podijeljene na četiri  djelatnosti: poljoprivreda, proizvodnja, trgovina i usluge.

Tako su na primjer u području poljoprivrede za uzgajanje ruža potrebna početna ulaganja od 3.500 eura, za uzgajanje povrća u plasteniku od 2.000 do 4. 000 eura, dok je za heljdu potrebno 1.000 eura početnog ulaganja.

Vlada Srbije najavila je da će sljedeća, 2016. godina biti godina poduzetništva, a da će budućim malim poduzetnicima biti osigurane određene olakšice za što lakše poslovanje, piše b92

Komentari (1)
Pogledajte sve

Respekt!
Ipak, tek 20-setak posto će opstati.
Tržište je prezasićeno većinom roba i usluga.

New Report

Close