Prihodi od mađarskog poreza na debljinu manji od očekivanih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2012. u 14:29
Ilustracija (EPA)

Vlada u Budimpešti za ovu je godinu ciljala prihode od toga poreza na masnoću i namirnice koje debljaju u iznosu od 20 milijardi forinti.

 Mađarska vlada ove će godine prikupiti jednu do dvije milijarde mađarskih forinti, ili 3,5 do 7,0 milijuna eura manje od ciljanih prihoda od poreza na debljinu koji je uvela prošle jeseni, piše u ponedjeljak mađarski poslovni dnevnik Vilaggazdasag.

Vlada u Budimpešti za ovu je godinu ciljala prihode od toga poreza na masnoću i namirnice koje debljaju u iznosu od 20 milijardi forinti, piše nadalje taj list, pozivajući se na podatke mađarske porezne uprave NAV. Trenutno plaćanju toga poreza podliježe devet proizvoda, no počelo se razmišljati o prijedlogu zakona kojim bi se primjena proširila na novije vrste energetskih pića. U tome zakonu kaže se da bi se oporezivanjem većeg broja sastojaka energetskih pića nego dosad mogao smanjiti problem debljine, piše mađarski list.

Porez na "nezdravu" hranu i pića s visokim udjelom šećera, soli, ugljikohidrata i kofeina u Mađarskoj je uveden u rujnu 2011. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close