Prevent preuzeo njemačku tvornicu namještaja

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2015. u 21:59
Machalke proizvodi skupi luksuzni namještaj od punog drva i prirodne kože

Prilika za BiH proizvođače za plasman namještaja u Njemačku.

Sarajevski Prevent, najveći privatni poslodavac u BiH u vlasništvu poduzetnika Nijaza Hastora, preuzeo je većinski paket dionica u vodećoj njemačkoj kompaniji za proizvodnju namještaja Machalke.

Njemačka kompanija od prije nekoliko mjeseci posluje u okviru Grupe Prevent i u sljedećem razdoblju namjerava uspostaviti tijesnu poslovnu suradnju s proizvođačima namještaja u BiH, javlja Slobodna Bosna. Machalke je specijaliziran za proizvodnju luksuznog namještaja od prirodne kože i punog drva, a u Preventu procjenjuju da BiH u tom segmetu ima veliku konkurentsku prednost. Uz raspoloživo visokokvalitetno drvo, BiH raspolaže i sa značajnim proizvodnim kapacitetima i dugom tradicijom u obradi drva.

Jedini problem s kojim se suočava BiH industrija namještaja malo je i nerazvijeno tržište, i u Preventu procjenjuju da bi se taj problem mogao riješiti prodorom na veliko njemačko tržište preko maloprodajne mreže Machalkea, koji je već pozvao na suradnju BiH proizvođače namještaja. "Drvoprerađivačka industrija jedna je od rijetkih u BiH koja ostvaruje trgovinski suficit i povećava izvoz. Uvjereni smo da već sada poznate komparativne prednosti BiH, kao tržišta za proizvodnju namještaja, mogu biti samo osnažene i usmjerene prema stvaranju veće dodane vrijednosti u konačnim proizvodima. Prevent grupa i Machalke nude platformu za realizaciju ovih strateških ciljeva", rekao je Hubertus Klaes, direktor divizije namještaja u Prevent grupi.

Poziv Machalkea velika je prilika BiH industriji namještaj jer nudi zapošljavanje kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta. Prevent grupacija posluje na 20 lokacija u svijetu i zapošljava više od 12.000 radnika u autoindustriji, tekstilu, koži, modi, namještaju i zaštitnoj konfekciji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close