Pretile osobe češće završavaju u bolnici

Autor: Andreja Šantek /VLM , 23. listopad 2012. u 21:59
Pretilost postaje sve veći problem u svijetu

Rezultati istraživanja pokazali da se rizik za hospitalizaciju povećavao za četiri posto za svaka tri kilograma prekomjerne tjelesne težine.

Osobe s povećanom tjelesnom težinom imaju veće izglede biti hospitalizirane zbog raznih stanja, pokazalo je australsko istraživanje u kojem je sudjelovalo 250 tisuća Australaca starijih od 45 godina.

Rezultati istraživanja koje je trajalo 2 godine pokazali su da se rizik za hospitalizaciju povećavao za četiri posto za svaka tri kilograma prekomjerne tjelesne težine. "Dokazi koji govore da je pretilost loša za zdravlje i da rezultira učestalijim pobolijevanjem i slijedom toga povećanom potrošnjom zdravstvenih usluga i većim mortalitetom su značajni", rekla je voditeljica istraživanja Rosemary Korda s australskog nacionalnog sveučilišta u Canberri dodajući da svaki kilogram viška povećava zdravstvene rizike.

Istraživanje je pokazalo da je u kategoriji osoba s normalnom tjelesnom težinom prosječno 120 hospitalizacija na svakih 1000 muškaraca i 102 na svakih 1000 žena dok su kod pretilih osoba u istraživanju zabilježene 203 hospitalizacije na svakih 1000 muškaraca i 183 za svakih 1000 žena.

Komentirajte prvi

New Report

Close