Poznati glazbenik pozvao fanove na bojkot Starbucksa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2014. u 13:56
Reuters

Kanadski kantautor Neil Young pozvao je fanove na bojkot američkog lanca kafeterija Starbucksa.

Kanadski kantautor Neil Young pozvao je fanove na bojkot američkog lanca kafeterija Starbucksa kao odgovor na odluku te globalne tvrtke da se poveže s tvrtkom koja proizvodi genetski modificiranu hranu, piše časopis Uncut.

Naime, Younga je razljutila odluka Starbucksa da se poveže s agrokemijskom tvrtkom Monsanto u tužbi protiv savezne države Vermont.

U toj je državi donesen zakon prema kojem proizvođači hrane moraju označiti svu hranu koja sadrži GMO do srpnja 2016., osim mliječnih proizvoda, mesa, alkohola i hrane u restoranima. Tvrtka Monsanto je među kompanijama koje se bore protiv te nove regulacije.

U izjavi objavljenoj na službenoj stranici, Young je apelirao na fanove da bojkotiraju Starbucks dok ne prekine veze s Monsantom. "Monsanto možda ne mari što mi mislimo – no Starbucks kao tvrtka koja se suočava s javnošću, mari. Ako uspijemo privući dovoljno pažnje, možemo navesti Starbucks da odustane od potpore tužbi, a onda pritisnuti ostale tvrtke da naprave isto", napisao je.

"Vermont je mala ruralna država sa 600.000 stanovnika. To je klasična borba Davida i Golijata između Vermonta i Monsanta. S obzirom da je Starbucks bio progresivan u svojim stavovima o LGBT zajednici i pitanjima rada, razočaravajuće je da surađuje s najvećim negativcem od svih, Monsantom", dodao je Young.

Komentirajte prvi

New Report

Close