Povijesna odluka: Urugvaj glasa o potpunoj legalizaciji marihuane

Autor: Agencija VLM , 31. srpanj 2013. u 16:17
Thinkstock

Iz vlade su poručili kako se zauzimaju za ovaj zakon jer istovremeno žele ograničiti konzumaciju težih droga te dilerima oteti dio zarade.

Urugvaj će danas odlučiti hoće li u potpunosti legalizirati marihuanu. Ako za prijedlog kojeg podržava vlada predsjednika Josea Mujice glasa većina zastupnika obaju domova urugvajskog parlamenta, zemlja će postati prva u svijetu koja će pravno regulirati uzgoj, distribuciju i prodaju marihuane, javlja BBC.

Iz vlade su poručili kako se zauzimaju za ovaj zakon jer istovremeno žele ograničiti konzumaciju težih droga te dilerima oteti dio zarade. Ako legalizacija uspije, marihuana bi se prodavala starijima od 18 godina koji bi biti upisani u poseban registar. Oni bi mjesečno mogli kupiti najviše 40 grama droge te uzgojiti do šest biljaka za osobne potrebe.

Jedan od zagovornika legalizacije marihuane je i njegov predlagatelj – ministar obrane Eleuterio Fernandez Huidobro. On smatra kako "prohibicija pojedinih droga stvara više problema za društvo nego same droge te da su posljedice takvih problema katastrofalne".

Komentirajte prvi

New Report

Close