Potres i tsunami na Aljasci

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2013. u 13:16
Epa

Razina mora ukazuje na pojavu tsunamija, precizira se u priopćenju i dodaje da tsunami ne prijeti drugim obalama Tihog oceana.

– Potres magnitude 7,7 u subotu ujutro je zabilježen u Tihom oceanu, 102 km od Aljaske i izazvao je tsunami ograničen na obale Aljaske, objavile su američke vlasti.

Epicentar potresa nalazio se 102 km zapadno od grada Craiga na dubini od devet kilometara, precizirao je Američki geofizički zavod (USGS) koji je dodao da za sada nema podataka o žrtvama ni o štetama. Američki centar za uzbunjivanje na tsunami za Tihi ocean je objavio da je potres izazvao potencijalno razarajući tsunami, koji je zahvatio samo dio obale Aljaske najbliže epicentru. Razina mora ukazuje na pojavu tsunamija, precizira se u priopćenju i dodaje da tsunami ne prijeti drugim obalama Tihog oceana.

Kuće su se tresle u Juneauu, glavnom gradu države 330 km od epicentara potresa, ali bez materijalnih šteta, izvještava lokalni list Juneau Empire.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hmmmmmmmm. Da počelo je.

E sada Sivi i zmijoliki ak ste mislili da ću VAM samo tako pustiti Mars i moju Zemlju, promislite opet. Ovo s Mjesecom Vam neće uspjeti.

Nemojte se zahebavati s nama, naša tehnologija je naprednija i od vaše, a mozak, a još važnije srce nemate kao Marsovci.

Baš je toplo vrijeme u Hrvatskoj, čarolija je počela djelovati.

Nije mi jasno zašto sam dobio tako veliki račun od HEP toplinarstva, a u stanu mi je proljeće.

A u ponoć kada zahladi gase grijanje, tak da se smrznem u svojoj sobi.

Prijatelji pozivam na građanski neposluh svugdje gdje postoje toplane.
Podržimo karlovačke prijatelje.

Kogeneracijska postrojenja bi trebala davati jeftiniju energiju nego klasična toplana.
Uostalom koliko vidim HEP je završio u plusu i podijelio ljudima 700 kn jer su doprinjeli da je HEP u plusu.

Imam dva pitanja.

1. Da li je taj plus postignut bez dizanje cijena (bilo bi logično) i koji su to projekti na kojem su se uštedila energija (povećala energetska učinkovitost)

2. Rečeno je da je razlog poskupljenja suša

Sad su akumulacije pune, cijena nafte i plina paaaaaaaaaaaaaaaaada.
Znači očekujem kako ste pozitivni da odmah HERA reagira i smanji cijene struje i grijanja i tako olakša ljudima da prežive ovu godinu.

3. Tko će u HEP-u i gradskom poglavarstvu odgovarati što spalionica otpada nije napravljena (imate sirovine ooooooooooooohooooooooooooooo, čak i na Bandićevoj muljari) što bi znatno smanjilo račune građanima ovog grada ali i županije

4. Zašto nije napravljena Inina rivijera, gdje bi osim toplica i staklenika topla voda grijala zapadni dio grada

Dobro koji nesposobni luđak upravlja HEP-om i energetskom strategijom ovog grada ili se samo kumovi množe.

Sramota. Nesposobnost dosegla epske razmjere.[emo_mrgud]

lp[emo_ljut]

New Report

Close