‘Potražnja za fićom iz Kragujevca je jako dobra’

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2012. u 15:26
Fiat 500L / EPA

Do kraja godine planirana proizvodnja je 30.000 automobila Fiat 500L. Tokom sljedeće godine proizvodnja bi trebala dosegnuti 160.000 vozila.

Aleksandar Ljubić iz srbijanskog Ministarstva financija i gospodarstva izjavio je da trenutno potražnja za Fiatom 500L jako dobra, piše portal b92. “Taj model je vrlo tražen na tržištu s obzirom na to kakva je kriza i u kakvoj su krizi mnogi proizvođači automobila u ovom trenutku na tržištu Europske Unije”, rekao je Ljubić. Podsjetio je da je ideja talijanskog Fiata, koji u Fiat automobili Srbije ima udio od 67 posto, da do kraja ove godine u Kragujevcu proizvede 30.000 automobila Fiat 500L i ponudi ih na tržištu.

“Tokom sljedeće godine proizvodnja bi trebala dosegnuti 160.000 vozila, što predstavlja 10 posto tržišta tog segmenta automobila”, rekao je Ljubić te istaknuo da će sljedeće godine u Kragujevcu početi i proizvodnja drugog modela automobila, koji ima sedam sjedišta. Ljubić naglašava kako je za Vladu Srbije bitno i to što će iduće godine ponovno početi izvoz automobila “made in Serbia” u Ameriku, i to nakon dugog niza godina.

“U ovom trenutku Fiat je lokalizirao automobil u Srbiji sa 70 posto domaće proizvodnje. Kad kažem domaće, prije svega mislim na kompanije koje posluju na teritoriju Srbije, bez obzira na to iz koje zemlje dolazi investitor”, zaključio je. Prema njegovim rečima, u Kragujevcu će ponovno biti pokrenuta proizvodnja modela autombila "Punto Classic", kako bi građani Srbije, prije svega, mogli doći do dobrog automobila po povoljnoj cijeni. Napomenuo je da Fiat 500L s cijenom od 15.000 eura nije prihvatljiv velikoj većini građana Srbije, kao ni građanima zemalja u okruženju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close