Potpisan povijesni dokument za Aluminij

Svijet&Regija 17.6.2013. 14:02 Poslovni.hr

Predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić i direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica potpisali su Aneks br. 8 Sporazuma o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija.

Press foto

Predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić i direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica potpisali su danas, u prostorijama Vlade FBiH u Mostaru, a u nazočnosti predsjednika Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Stanka Skendera i predsjednika Sindikata bivših djelatnika Aluminija Alice Rahimića, Aneks br. 8 Sporazuma o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija.

"Slijedi nam, preko Ministarstva energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, izradba i žurna provedba programa za subvencioniranje proizvodnje aluminija, kao strateški bitne industrijske grane u državi. Ovo je jako bitan dan za Hercegovinu, ali i za puno šire podneblje, jer smo stvorili pretpostavke za nastavak rada i za razvitak najvećega izvoznika u državi koji sutra može širiti svoj rad na preradu svoje vrhunske sirovine, otvarati nove pogone i, time, nova djelatna mjesta. Ovaj je sporazum prvi, ali značajan korak i treba biti jasno kako nam posao tek slijedi odnosno kako ovo dogovoreno i potpisano sada treba provesti u praksi. Nadalje, bitno je naglasiti i kako je ovim Aneksom u cijelosti stavljena izvan snage ranija priča o prodaji 88% kapitala Aluminija", izjavio je predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić, pojašnjavajući kako resorno ministarstvo već ima osigurana sredstva za subvencije u industriji, a sada ih može izdvajati i za Aluminij, upravo zato što je njegova struktura kapitala konačno utvrđena, s jasnim vlasničkim omjerima.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje.

  1. Ključne riječi
  2. Aluminij d.d. Mostar

Samo registrirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje!

Prijavi se ovdje!

Povratak na vrh