Postupak protiv 16 trgovaca zbog dogovora o cijeni sportske opreme

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2016. u 22:00
Foto:Thinkstock

Na nedopušten način utvrđene cijene i uvjeti trgovine.

Srpsko Povjerenstvo za zaštitu konkurencije pokrenulo je postupke protiv 16 trgovaca sportskom opremom iz raznih dijelova Srbije.

Postupci su pokrenuti zbog sumnje da su trgovci međusobno potpisivali ugovore o poslovnoj suradnji kojom su, na nedopušten način, utvrđivali cijene i uvjete trgovine, a što je sporazum koji predstavlja povredu konkurencije iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije.

Na popisu trgovaca protiv kojih je pokrenut postupak su N Sport, tvrtka Đak, Oficce Shoes, Planeta Sport, Carvel, Sportmarket, Zvezda forever, Total sport, Sportiko, Univers-co, Eurostar, Trim, K…G…Fasshion, Kopelli, STR Fokus i Komision Sport One. Povjerenstvo je 18. kolovoza 2016. godine obavilo nenajavljeni uviđaj u poslovnim prostorijama tvrtke N Sport i pribavilo informacije, podatke i ugovore s kupcima.

“Prema prikupljenim informacijama i dokumentima, tvrtka N Sport, kao prodavatelj, zaključivala je s ostalim sudionicima na tržištu protiv kojih je pokrenut postupak ugovore o poslovnoj suradnji koji su sadržavali obvezu kupaca da se u daljnjoj prodaji pridržavaju minimalnih maloprodajnih cijena koje određuje N Sport. Ta obveza se odnosila prije svega na robne marke Puma, Russsell Athletic, Sergio Taccihini i druge. Također, ugovorima je bila predviđena zabrana akcijskih prodaja i drugih oblika povoljnije prodaje, bez prethodnog odobrenja N Sporta”, navodi se iz Povjerenstva za zaštitu konkurencije.

Komentirajte prvi

New Report

Close