Pošta Srbije pregovara o preuzimanju u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 22. listopad 2014. u 16:19
Nedavno je Pošta Srbije u Beogradu otvorila novi poštansko-logistički centar

Javno poduzeće bilježi rast dobiti od 45 posto.

U prvih devet meseci ove godine dobit tvrtke Pošta Srbije iznosi gotovo dvije milijarde dinara, što je za 45 posto više nego u istom razdoblju 2013. godine, odnosno dvostruko više nego u istom razdoblju 2012. godine.

Nedavno je ta kompanija u državnom vlasništvu u Beogradu na 28.000 kvadrata otvorila suvremeni poštansko-logistički centar."Profitabilnost, rast i tehnološki razvoj potvrđuju našu lidersku poziciju u regiji i daju nam za pravo, da razmišljamo o širenju Pošta Srbije izvan granica naše države. Razmišljamo i o preuzimanju nekih pošta u okruženju, a razgovori su već započeli", rekao je Milan Krkobabić, direktor Pošta Srbije za Večernje novosti.Ukupni kapaciteti poštansko-logističkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, u kombinaciji sa suvremenim IT rješenjima i poštansko-logističkim uslugama pružaju objedinjenu uslugu.

"Sve je na jednom mjestu, skladištenje, upravljanje zalihama, prijem i obradu narudžbi, formiranje pošiljaka i distribucija uz elektronsko praćenje do krajnjeg odredišta. Time Pošta Srbije staje rame uz rame s konkurentima poput DHL-a", kaže Krkobabić. On ističe da je strateški pravac usmjeren na razvoj e-uprave u Srbiji. "Pošta je jedini kvalificirani pružatelj usluge elektronske uprave u Srbiji i prvi smo ponudili korisnicima elektronski certifikat", ističe Krkobabić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close