Poslodavci koji loše upravljaju mirovinskom štednjom radnika mogli bi završiti u zatvoru

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ministri su za poslodavce koji loše upravljaju štednjom radnika predlagali zatvorske kazne u trajanju do dvije godine.

Poslodavci u Britaniji koji loše upravljaju mirovinskom štednjom radnika mogli bi završiti u zatvoru ili platiti visoke novčane kazne, upozorila je britanska ministrica za mirovinski sustav Amber Rudd.

Britanska vlada već dulje od godinu dana najavljuje strože zakone o upravljanju mirovinskom štednjom, koje se našlo u žarištu pozornosti nakon sloma građevinske tvrtke Carillion i lanca robnih kuća BHS.

Ministri su za poslodavce koji loše upravljaju štednjom radnika predlagali zatvorske kazne u trajanju do dvije godine ali ministrica Rudd u najnovijem je članku naznačila osjetno strože kaznene mjere.

”Predugo se neodgovorna šačica nekažnjeno igrala sa štednjom radnika", napisala je Rudd u autorskom prilogu za nedjeljno izdanje Sunday Telegrapha.

"Kako bih stala na kraj 'slobodnim strijelcima' koji se igraju s Vašim novcem, potrudit ću se da 'namjerno ili neodgovorno postupanje' prema mirovinskoj štednji postane kazneno djelo, uz zaprijećenu kaznu u trajanju do sedam godina za najteže prijestupnike".

"Također ćemo ovlastiti sudove da u takvim predmetima propisuju neograničene – da, neograničene – novčane kazne ”, naglasila je ministrica Rudd.

Komentari (1)
  • verdi
    verdi 15:22 11.2.2019.

    kod nas je to više praksa nego izuzetak.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve