Popularna turistička zemlja razmišlja o naplati ‘odlazne’ takse

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2018. u 12:01
Foto: Thinkstock

Taksa će automatski biti dodana vašoj putnoj karti i stajat će oko pedeset kuna, a oslobođeni plaćanja biti će djeca do dvije godine i putnici u tranzitu.

U zadnje vrijeme stalno čitamo o nekakvim taksama. Nedavno smo tako svjedočili ideji kako će se za posjet Veneciji morati plaćati ulaznice, a čini se kako i Japan želi iskoristiti činjenicu što postaje sve popularnija turistička destinacija, piše punkufer.hr

Japanske vlasti razmatraju uvođenje „odlazne“ takse, a ona bi se trebala početi naplaćivati od 7. siječnja iduće godine. Popularno nazvana „sayonara“ utjecat će ne samo na strane, već i na japanske putnike koji zemlju napuštaju brodom ili avionom.

Taksa će automatski biti dodana vašoj putnoj karti i stajat će oko pedeset kuna, a oslobođeni plaćanja biti će djeca do dvije godine i putnici u tranzitu.

Gotovo je sigurno da neće utjecati na broj turista, a sjajna je stvar kako će se novac zarađen od takse koristiti isključivo za projekte vezane uz daljnji razvoj turizma u Japanu. Tako će se dodatno popraviti tehnologija na aerodromima, a i sve kulturne atrakcije i nacionalni parkovi dobit će vodiče na mnogim stranim jezicima. 

Japan nije jedina zemlja koja će imati ovakvu taksu. Brazil, Australija, Honduras, Jamajka, Velika Britanija i Južna Koreja već su ovako nešto uvele, a s obzirom na ideju prema kojoj će cijela zarada ići za daljnju promociju turzma – ova ideja se čini sasvim dobrom.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jučer u Trogiru ,imala sam prilike vidjeti pravu deračinu na djelu…..TRogirski restorani imaj
TAKVE STRAVIČNE CIJENE HRANE , kao da im je sudnji dan…
Hamburger 160,00 kun…npr…? Voćni kup…76,00 kuna.? itd…itd,

U restoranima nekoliko stolova stranih turista…….to je će biti ovogodišnji turizma? Previsoke cijene
za hrvatski narod !

Ja vec placam takvu taksu kada putujem iz Filipina.Tamo imate i lucke takse i mnoge druge.Mislim da je odlazna taksa avionom oko 10-12 dolara.

Vec vidim nase politicare kako razmisljaju o tom potezu 🙂

New Report

Close