Poljaci kupnjom Triglava i Croatia osiguranja osvajaju Balkan

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2013. u 16:01
Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Kada bi PZU kupio udjele u obje tvrtke, dobio bi veliki dio regionalnog kolača, budući da samo Triglav ima premiju veličine hrvatskog tržišta, na kojem još uvijek dominira CO.

Poljska osiguravateljska kuća PZU želi na velika vrata ući na područje bivše Jugoslavije.

Osim što je predsjednik Uprave Andrzej Klesyk u ponedjeljak izrazio spremnost da kupi udio najvećeg hrvatskog osiguravatelja Croatia osiguranja, isto je najavio i za slovensku Zavarovalnicu Triglav, ujedno i najvećeg osiguravatelja na području bivše države.

Izvještavajući o interesu poljske osiguravateljske grupacije PZU za Croatia osiguranje, slovenske Finance objavile su prenoseći vijest s Bloomberga kako je ista grupacija kod ove regionalne ekspanzije zainteresirana i za kupnju jednog od slovenskih osiguravateljskih društava. 

Finance naime podsjećaju na intervjuu Andrzeja Klesyka, šefa PZU-a, koji je u njemu izrazio interes za Triglavom, za koji je rekao da bi rado 's njime osvojili Balkan'.

Klesyk je kazao da je uvjet da i hrvatska država ostane u vlasništvu Croatia osiguranja, budući da poljska vlada drži 35 posto udjela u PZU. Kada bi PZU kupio udjele u obje tvrtke, dobio bi veliki dio regionalnog kolača, budući da samo Triglav ima premiju veličine hrvatskog tržišta, na kojem još uvijek dominira CO. 

Komentirajte prvi

New Report

Close