Poljaci kandidati za privatizaciju IKG-a

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2015. u 22:01
Zbog stečaja tvrtke bez posla je ostalo 460 radnika, Foto: PD

Očekuje se da će proizvodnja u Industrijskom kombinatu u Guči početi krajem godine

Industrijski kombinat u Guči (IKG) uskoro bi mogao dobiti novog vlasnika. Nakon obavljene procjene vrijednosti kapitala tog poduzeća koje vrijedi 3,475.000 eura, očekuje se da će za sedam do deset dana biti raspisan javni oglas o njegovoj prodaji.

Prema riječima Slobodana Jolovića, načelnika Moravičkog okruga, u drugoj polovini rujna tvrtka bi s novim vlasnikom do kraja godine trebala obnoviti proizvodnju. “Očekujem da ćemo u drugoj polovini rujna imati poznatog kupca, odnosno vlasnika tvrtke, tako da će Industrijski kombinat do kraja godine ponovo početi raditi”, rekao je Jolović, koji je najavio da će sljedećih dana IKG posetiti potencijalni kupci.

Kako je naveo, riječ je o jakim gospodarstvenicima, od kojih je jedan kupac iz Poljske, a drugi iz Srbije koji je već poslovao s ljevaonicom u Guči.

Stečaj u IK Guča uveden je 30. listopada 2014. rešenjem Privrednog suda u Čačku. Prijedlog za stečaj podnijela je 16. lipnja 2014. Međunarodna financijska korporacija (IFC) iz Washingtona, odnosno Svjetska banka, kao vjerovnik Farmakoma MB Miroslava Bogićevića u čijem sastavu je djelovao IKG. U ožujku ove godine Privredni sud je donio rješenje o bankrotu IKG-a čime je okončan stečaj, a stečajnom upravitelju Acu Miloševiću naložio je da unovči imovinu tvrtke kako bi se namirili vjerovnici. Zbog stečaja bez posla je ostalo 460 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close