Policija namjerava ispitati tri Portugalca zbog neriješenog slučaja nestanka Madeleine McCann

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. siječanj 2014. u 09:03
Zeljko Hladika/Vecernji list

Po tabloidu, britanska policija se sprema otputovati u Portugal kako bi ispitala muškarce, što bi bila prva uhićenja otkako su britanski inspektori 2011. počeli preispitivati slučaj.

Britanska policija koja istražuje nestanak djevojčice Madeleine McCann u Portugalu 2007. godine želi ispitati tri muškarca za koje vjeruje da su u doba njenog nestanka provaljivali u kuće, izvijestio je u ponedjeljak britanski list Daily Mirror.

Po tabloidu, britanska policija se sprema otputovati u Portugal kako bi ispitala muškarce, što bi bila prva uhićenja otkako su britanski inspektori 2011. počeli preispitivati slučaj.

Madeleine je u dobi od tri godine nestala iz svoje sobe u ljetovalištu Praia da Luz u Algarveu u svibnju 2007. dok su njeni roditelji večerali s prijateljima u obližnjem restaurantu nakon čega je uslijedila globalna potraga koju su pratili mediji svijeta.

Policija je od tada došla do podataka o komunikaciji mobilnim telefonima koji su pokazali da su trojica osumnjičenih međusobno obavili brojne telefonske razgovore u satima nakon što je trogodišnja djevojčica nestala, piše list.

Britansko tužiteljstvo poslalo je međunarodni zahtjev portugalskoj policiji u kojem traži dopuštenje da uhiti trojicu osumnjičenih, napisao je list.

Glasnogovornik policije je potvrdio da je pismo upućeno portugalskim vlastima ali nije želio komentirati njegov sadržaj.

"Možemo potvrditi da je poslano drugo pismo međunarodnog zahtjeva portugalskim vlastima", rekao je glasnogovornik.

Unatoč golemom zanimanju međunarodne javnosti i brojnim dojavama da je Madeleine viđana od Belgije i Španjolske sve do Maroka, Francuske i Malte, i istrage koja je došla i do Australije, sudbina djevojčice ostala je tajna.

Portugalska policija je njene roditelje formalno proglasila osumnjičenicima četiri mjeseca nakon njenog nestanka no 2008. su oslobođeni sumnji a portugalski tužitelj je kasnije odbacio slučaj navodeći kao razlog nedostatak dokaza.

Londonska policija je 2011. pokrenula preispitivanje slučaja i počela vlastitu istragu u srpnju prošle godine. Britanski mediji javili su da sada istraga kao najvjerojatniju hipotezu njenog nestanka uzima mogućnost provale u apartman za odmor koja nije pošla kako su provalnici planirali.

Komentirajte prvi

New Report

Close