Poduzetnička obitelj Karić želi graditi hotel u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 06. studeni 2017. u 22:00
Bogoljub Karić stigao se prošle godine u Srbiju nakon što je zbog nedostatka dokaza u slučaju Mobtel povučena tjeralica

Karići su zemljište u Herceg Novom kupili devedesetih godina i tada su planirali izgradnju hotela Marriott.

Srpska poduzetnička obitelj Karić, čiji su predstavnici bili u Herceg Novom, zainteresirana je za gradnju condo hotela u naselju Savina, doznaju Vijesti iz izvora bliskih obitelji.

Condo hotel ima apartmane u privatnom vlasništvu koje investitori prodaju, a vlasnici kasnije uz pomoć investitora iznajmljuju u sezoni. Karići bi hotel gradili na parceli većoj od 6500 kvadrata gdje je nekada bilo sindikalno odmaralište tvrtke EI Niš. Karići su zemljište kupili početkom devedesetih godina i tada su planirali izgradnju hotela iz lanca Marriott površine 10.000 kvadrata. Iz lokalne uprave Vijestima je rečeno da trenutno ne postoji planski dokument po kojem bi se po novom Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata Karićima moglo izdati urbanističko-tehničke uvjete, a zatim i započeti gradnja.

Prije pet godina Karići su neformalno  tražili od tadašnje lokalne vlasti da se prenamijeni zemljište i da se umjesto hotela odobri gradnja apartmana i stanova za tržište, ali suglasnost nisu dobili. Zemljište na Savini i Toploj i imovinu u Tivtu Karići su prodali 2010. godine nakon što je Više tužiteljstvo u Beogradu podignulo optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića i još 14 osoba osumnjičenih da su oštetili Mobtel za više od 60 milijuna eura. Tada su srpske vlasti najavile mogućnost da bi im mogla biti oduzeta i vrijedna imovina u Srbiji i inozemstvu.

Bogoljub, Sreten, Dragomir i Zoran Karić i njihova sestra Olivera Nedeljković tada su zemljište na Savini prodali za oko milijun eura tvrtki Dana-CG iz Herceg Novog. Zbog nedostatka dokaza krajem prošle godine povučena je Interpolova tjeralica za Bogoljubom Karićem,   izdana dok je boravio u Rusiji. On se tada vratio u Srbiju, gdje je pokrenuo niz projekata od kojih je najpoznatiji gradnja stanova u Srbiji po cijeni ne većoj od 500 eura za kvadrat. 

Komentirajte prvi

New Report

Close