Poduzetnici ogorčeni poskupljenjem struje za 22 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2019. u 21:59
Posljednji put struja je poskupjela u veljači/ Nel Pavletić/PIXSELL

Elektroprivreda Republike Srpske poslala je nove ugovore tvrtkama samo deset dana prije početka njihove primjene.

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) poslala je gospodarstvenicima nove ugovore o opskrbi električnom energijom u kojim je cijena industrijske struje povećana prosječno 22%. 

Ugovori sadrže i druge odredbe koje idu na štetu poslovne zajednice, piše Capital.ba. Iz Privredne komore RS rekli su da su poduzetnici izrazito nezadovoljni ugovorima iz ERS-a kojima je povećana cijena struje, te da će tražiti hitan sastanak s vladom i ERS-om, kao i da je nedopustivo da su ugovori poslani deset dana prije njihove primjene. 

Vladimir Blagojević, glasnogovornik Privredne komore RS, rekao je za Capital da se Komori već obraćaju predstavnici najvećih potrošača električne energije.

"Njihove reakcije izuzetno su negativne. Nije im ostavljen nikakav prostor za dogovor, samo su dobili konačne ugovore i to deset dana pred primjenu i nemaju vremena za reakciju. Privredna komora će okupiti gospodarstvenike i ići ćemo s reakcijom prema vladi i ERS-u", dodao je Blagojević.

ERS je formirao novu Direkciju za opskrbu električnom energijom koja će od distribucijskih tvrtki ERS-a preuzeti opskrbu velikih potrošača električnom energijom. Električna energija za gospodarstvo posljednji put je poskupjela u veljači ove godine za 4,9%. 

Komentirajte prvi

New Report

Close