Počinje ozbiljan posao na projektu Buroj Ozone

Autor: Poslovni dnevnik , 17. lipanj 2015. u 22:00
Ismail Ahmed, direktor Buroj Property Developmenta, oduševljen je razvojnim mogućnostima BiH

Ulagač iz UAE-a najavio je gradnju hotela, apartmanskih zgrada s tisućama smještajnih jedinica i trgovačkog centra.

U Sarajevu, u sjedištu vlade FBiH, potpisan je ugovora o izradi prve faze regulacijskog plana Sportsko-rekreativnog centra Bjelašnica – Donja Grkarica – Prečko polje – Kolijevka.

Riječ je o projektu turističkog grada Buroj Ozone na području Trnova, mjesta 30-tak kilometara udaljenog od Sarajeva, vrijednom čak 4,5 milijardi KM ili oko 2,3 milijardi eura, koji će graditi kompanija Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prema planovima predstavljenim novinarima u veljači kada je potpisan memorandum o namjerama, uslijedila bi gradnja hotela, apartmanskih zgrada s tisućama smještajnih jedinica, velikog trgovinskog centra te cjelokupne prateće infrastrukture.  

 

2,3mlrd.

eura vrijedan je projekt u Trnovu tvrtke iz UAE-a

Načelnika Općine Trnovo Ibro Berilo rekao je da je općina ispunila 70 posto svojih obveza. "Danas smo dočekali da od obveza koje smo preuzeli rješavamo jednu od najvažnijih stvari, a to je potpisivanje izrade regulacijskog plana Prečko polje, koje je u sastavu Sportsko-rekreacijskog centra. Tvrtka Buroj se ovim obvezuje da će izravno investirati idejna rješenja i izvedbene projekte u regulacijskom planu", rekao je Berilo.

 Investitor iz kompanije Buroj Property Development ovlastio je osobu koja će u sljedećih 60 dana registrirati tvrtku u BiH. "Za deset godina BiH će biti zemlja prilika, zemlja velikog broja radnih mjesta, a svaki strani investitor će sanjati da bude vlasnik barem jednog kvadrata nekog prostora u Bosni i Hercegovini", rekao je Ismail Ahmed, izvršni direktor kompanije Buroj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close