Počinje gradnja prvog dijela Koridora 5C kroz RS

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2018. u 21:59
U prvoj fazi gradi se dionica od autoceste '9 januar' prema jugu do Doboja/Damir Špehar/PIXSELL

Ukupna dužina europske prometnice kroz Republiku Srpsku iznosi 46 kilometara, natječaj je raspisan za prioritetnih 5,6 km.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je poziv za sudjelovanje u natječaju za projektiranje i izgradnju prvog dijela dionice Koridora 5C u Republici Srpskoj. 

Riječ je o izgradnji prioritetnih 5,65 kilometara nove autoceste, uključujući povezane lokalne ceste i izgradnju krakova Johovac (Tovira) i Rudanka (Kostajnica), za koju zainteresirani izvođači mogu preuzeti natječajnu dokumentaciju u JP Autoputevi RS, javlja portal Indikator.ba. Kompanija Autoputevi RS iskoristit će dio sredstava kredita Europske banke za obnovu i razvoj za pripremu detaljnog projekta utemeljenog na postojećem glavnom projektu i izgradnju autoceste na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, te očekuje ponude izvođača za projektiranje i gradnju te dionice. 

Očekivano trajanje ugovora je 730 dana (dvije godine) plus razdoblje za otklanjanje nedostatka od također 730 dana ili dvije godine.

Natječaj se sastoji od dvije faze. U prvoj fazi ponuđači će dostaviti samo tehnički prijedlog bez ikakve reference na cijene, a nakon evaluacije kompanije i konzorciji koji ispune uvjete za kvalifikaciju bit će pozvani na sastanak na kojem će biti dogovorene sve izmjene i zabilježene u memorandumu.

Natječaj za drugu fazu sastojat će se od ažuriranog prijedloga koji uključuje sve dopune i izmjene kako se dogovore između naručitelja posla i ponuđača i bit će zabilježene u memorandumu na sastanku pojašnjenja i komercijalnog natječaja. Prijedlog za prvu fazu mora se dostaviti najkasnije do 30. srpnja 2018. do 12 sati. Ukupna dužina Koridora 5C kroz Republiku Srpsku je 46 kilometara, a prvoj fazi gradi se dionica od autoceste "9. januar" prema jugu, odnosno do Doboja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close