Počela rasprodaja bijeljinske Šećerane

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2015. u 21:59
Vlast Republike Srpske nije uradila ništa da spasi Šećeranu

Strojevi iz propale tvornice prodaju se daleko ispod cijene da bi se namirila potraživanja vjerovnika.

Na temelju izvršne sudske presude iz Tvornice šećera u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine iznesen je specijalni industrijski strug, koji je na sudskoj dražbi prodan za 4800 KM (oko 2450 eura), iako je njegova vrijednost deset puta veća, potvrdio je za portal Capital.ba Rade Rakić, pomoćnik direktora za pokretanje proizvodnje.

Prema njegovim riječima, sudski procjenitelji i sudski vještaci specijalni industrijski strug procijenili na iznos od 12.000 KM, iako je njegova realna vrijednost između 70.000 i 80.000 KM. Rakić je ogorčen činjenicom da, kako je rekao, "nitko iz vlasti Republike Srpske nije ni prstom mrdnuo" da se zaustavi iznošenje struga iz tvornice.

Tom izvršnom sudskom presudom namirena je Ilinka Jović iz Bijeljine koja je 2011. godini sa Šećeranom ugovorila sadnju šećerne repu. "Tvornica te godine nije radila i šećerna repa nije ni ušla u šećeranu, tako da nije ostvaren nikakav prihod od te sirovine. Zbog propuštanja pravovremenog reagiranja na sudu od strane tadašnjeg stečajnog upravitelja, sada smo u situaciji da se imovina postepeno rasprodaje na dražbama i iznosi iz kruga", kaže Rakić. Također, slijede nove prodaje imovine propale Šećerane, da bi se platili dugovi drugim vjerovnicima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close