Peticijom protiv prodaje Luke Kotor

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2016. u 22:00
Za Luku Kotor traže da dobije dugoročnu koncesiju, Foto: PD

SDP Crne Gore prikuplja potpise građana da bi kompanija ostala u vlasništvu općine.

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) pokrenula je kampanju prikupljanja potpisa građana Kotora “Obranimo zajedno vrata od grada – Luku Kotor”. Iz te stranke kažu da je cilj kampanje da se najvrjedniji resurs Kotora sačuva u vlasništvo općine, javlja RTCG.

“Samo uz potporu naroda može se sprječiti da otmu Luku Kotor i da joj vratimo dugoročne koncesije. Opet branimo Luku iako je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić političkom inicijativom već jednom vratio prije desetljeće i pol u većinsko vlasništvo općini Kotor”, priopćeno je iz SDP-a, koji tvrdi da je “očita namjera DPS-a da otuđi Luku Kotor i zato ometa njen daljnji razvoj”. “Kada unište Luku lakše će je preuzeti neki iza kojih oni stoje. Zato su poslanici DPS-a iz Kotora glasali protiv Kotora kad se u Skupštini Crne Gore odlučivalo o trajnoj koncesiji za našu Luku. Njih vode iz Podgorice protiv svoga grada”, navode iz SDP-a.

Ta stranka objašnjava da predstavnici DPS-a u Upravi Luke nisu ništa uradili da Luka Kotor dobije dugoročnu koncesiju i time osigura da lučkim prostorom upravlja tvrtka u većinskom vlasništvu Općine Kotor. Već u prvih nekoliko sati peticiju je potpisalo više od 200 građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close