Peković kreditom kupio hotel Mediteran

Autor: Poslovni dnevnik , 23. rujan 2017. u 12:43
Nikola Peković igrač je Minnesota Timberwolvesa

Crnogorski košarkaš platio je 8,5 mil. eura za hotelski kompleks vrijedan osam puta više.

Poznati crnogorski košarkaš Nikola Peković, član NBA tima Minnesota Timberwolves, postao je vlasnik luksuznog hotelskog kompleksa Mediteran u Bečićima, kojeg je krajem srpnja kupio od kompanije Maestralturs, u vlasništvu Blaža Dedića.  

Peković je kupio hotel za 8,5 milijuna eura, što je gotovo osam puta niža cijena od prvobitne procjene 2013. godine kada je Dedićeva kompanija otišla u stečaj zbog velikog duga. Na hotel je upisala hipoteku i Crnogorska komercijalna banka Podgorica na ime kredita od tri milijuna eura kojeg je uzeo Peković. Mediteran je prvi put na dražbi bio ponuđen po cijeni od 68 milijuna eura i stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala prodaju, ali nije bilo kupaca.  

Peković se, kako navode Vijesti, prošle godine vjenčao u tom hotelu, a vjenčani kum mu je bio dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat optuženog trgovca narkoticima Darka Šarića. Kompleks je izgrađen na parceli od 16.000 kvadrata i obuhvaća hotel Mediteran, s četiri plus zvjezdice, koji ima 230 soba.Blaž Dedić, čije se poslovanje istražuju tužiljstva u Crnoj Gori i Srbiji zbog veza sa skupinom Darka Šarića i privatizacije hotela u Srbiji, kupio je prije više od desetljeća hotel Mediteran od Budvanske rivijere, u koji je uloženo nekoliko desetaka milijuna eura. Račun tvrtke bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri milijuna eura. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Uložio je 5,5 mio. € svog novca a kredit je 3 mio. e , za banku minimalan rizik.

Otkuda je imovina za hipoteku…taj isti hotel?

Vrijedan je onoliko, koliko je netko spreman dati za njega. Sve ostalo su tužne priče destinacija s ove strane Jadrana. Rijetko tko ozbiljan iz vana dolazi investirati.

New Report

Close