Pejović za kredit stavio pod hipoteku tuđe stanove

Autor: Poslovni dnevnik , 05. listopad 2015. u 21:59
Banka se davajući kredit Pejoviću osigurala hipotekom na stanove privatnih osoba koje za to nisu znale

Kredit od 15,4 mil. dolara za kupnju KAP-a Pejovićevoj tvrtki Uniprom odobrila je Zapad banka.

Veselin Pejović, vlasnik kompanije Uniprom, dao je pod hipoteku privatne stanove i poslovne prostore u podgoričkoj stambenoj zgradi Lijepa Kata, bez suglasnosti i znanja njihovih vlasnika, da bi platio posljednju ratu za KAP, javlja list Monitor.

Hipoteke za kredit u iznosu od 15,430.000 dolara, koji je Unipromu odobrila Zapad banka uknjižene su početkom kolovoza u službenim dokumentima Uprave za nekretnine, koje je potpisao Predrag Femić, načelnik područne jedinice za Podgoricu. Monitor posjeduje vlasničke dokumente nekoliko privatnih vlasnika stanova nad kojima su nezakonito uknjižene hipoteke drugog i trećeg reda. Lijepu Katu, jednu od većih zgrada u glavnom gradu Crne Gore, izgradio je KAP za svoje radnike, ali i za tržište.

Stanovi su nakon toga otkupljivani i postali privatna imovina, a poslovni prostori su većinom prodavani na javnim dražbama, tako da ih danas KAP, odnosno novi vlasnik Uniprom u svom vlasništvu ima samo nekoliko. Neimenovani zvor Monitora, vlasnik jeden od nekretnina s takvom hipotekom, pita je li Uprava za nekretnine imala uvid u stvarno stanje kada je izdala takav dokumenat, te poziva tužitelja da se uključi i sve provjeri, kako bi ustanovio tko je sve i koja krivična djela počinio. 

Komentirajte prvi

New Report

Close