Parkirno mjesto od 12,5 metara kvadratnih prodano za nevjerojatnih 4,8 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2018. u 11:33
Foto: Thinkstock

Luksuzni kompleks Ultima nudi samo 370 parkirnih mjesta za 527 stambenih jedinica što je glavni razlog takvog rasta cijena.

Nakon što je prošle godine par iz Hong Konga kupio jedno parkirno mjesto veličine 12,5 metara kvadratnih za 430,000 dolara u luksuznom hongkonškom kompleksu Ultima u četvrti Kowloon, za manje od 9 mjeseci su ga preprodali za nevjerojatnih 760,000 dolara, čime je postavljen novi rekord kada je cijena takvog tipa nekretnine u pitanjum, piše Business Insider.

"Parkirno mjesto nalazi se u najprestižnijem dijelu luksuznog kvarta, stoga stanovnici koji tamo žive imaju dovoljno novaca da ne mare za razliku u cijeni od nekoliko milijuna dolara", rekla je za Business Insider Sandia Lau, direktorica agencije za nekretnine Centaline Property. 

Luksuzni hongkonški kompleks Ultima nudi samo 370 parkirnih mjesta za 527 stambenih jedinica što je glavni razlog takvog rasta cijena.

Hong Kong je oborio već nekoliko svjetskih rekorda kada je cijena nekretnina u pitanju. Naime, prošle godine u studenome, upravo su u Hong Kongu prodana dva najskuplja stana u Aziji za zajedničku vrijednost od 149 milijuna dolara i to jednom kupcu.

Komentirajte prvi

New Report

Close