Papa odbio zlatni križ: Nosite ga vi, meni je dobar i ovaj željezni

Papa Franjo, Jorge Mario Bergoglio (Epa) Papa Franjo, Jorge Mario Bergoglio (Epa)

Nakon što je izabran novim papom, Franjo se umalo posvađao s voditeljem liturgijskog slavlja koji mu je savjetovao da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i stavi zlatni križ.

Dan nakon izbora novog pape Franje ''gomilaju'' se zanimljive informacije koje sve više svjedoče o njegovom pobožnom i nadasve skromnom duhu. Tako je u javnost procurio i jedan zanimljiv detalj s jučerašnje ceremonije. Nakon što je izabran novim papom, Franjo se umalo posvađao s voditeljem liturgijskog slavlja, monsignorom Guidom Marinijem koji mu je savjetovao da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i stavi zlatni križ, piše Il Messaggero.

- Stavite ga vi. Ja ću zadržati ovaj željezni koji sam dobio nakon zaređenja - kazao je novoizabrani poglavar Katoličke crkve koji je nakon proglašenja odbio sjesti u Svetu Stolicu već je kardinale pozdravljao stojećki.

Nakon objave ponitfikata Franjo je odbio voziti se u limuzini već se pridružio kardinalima u minibusu. Poznat po korištenju javnog prijevoza, novi papa limuzinu je odbio i u četvrtak ujutro kada je odlazak na prvi papinski radni dan započeo vožnjom u običnom automobilu.

Komentari (2)
 • BRANITELJ1991
  BRANITELJ1991 18:00 14.3.2013.

  Svaka čast,naši razno razni guzičari bi mogli nešto i naučiti

 • antev
  antev 16:44 14.3.2013.

  Naći će udruge “civilnog društva” neke zamjerke ovom papi.

  Ako je vjernik, ne može biti dobar, zasigurno.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!