Papa odbio zlatni križ: Nosite ga vi, meni je dobar i ovaj željezni

Autor: Agencija VLM , 14. ožujak 2013. u 16:38
Papa Franjo, Jorge Mario Bergoglio (Epa)

Nakon što je izabran novim papom, Franjo se umalo posvađao s voditeljem liturgijskog slavlja koji mu je savjetovao da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i stavi zlatni križ.

Dan nakon izbora novog pape Franje ''gomilaju'' se zanimljive informacije koje sve više svjedoče o njegovom pobožnom i nadasve skromnom duhu. Tako je u javnost procurio i jedan zanimljiv detalj s jučerašnje ceremonije. Nakon što je izabran novim papom, Franjo se umalo posvađao s voditeljem liturgijskog slavlja, monsignorom Guidom Marinijem koji mu je savjetovao da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i stavi zlatni križ, piše Il Messaggero.

– Stavite ga vi. Ja ću zadržati ovaj željezni koji sam dobio nakon zaređenja – kazao je novoizabrani poglavar Katoličke crkve koji je nakon proglašenja odbio sjesti u Svetu Stolicu već je kardinale pozdravljao stojećki.

Nakon objave ponitfikata Franjo je odbio voziti se u limuzini već se pridružio kardinalima u minibusu. Poznat po korištenju javnog prijevoza, novi papa limuzinu je odbio i u četvrtak ujutro kada je odlazak na prvi papinski radni dan započeo vožnjom u običnom automobilu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svaka čast,naši razno razni guzičari bi mogli nešto i naučiti

Naći će udruge “civilnog društva” neke zamjerke ovom papi.

Ako je vjernik, ne može biti dobar, zasigurno.

New Report

Close