Paddy Power i Betfair spojili se u kladioničarskog diva

Autor: Antonija Alar , 27. kolovoz 2015. u 14:15
Spajanje će omogućiti i nova ulaganja u marketing

Nova kompanija vrijedit će oko 6,5 milijardi funti i imati vodeću poziciju u V. Britaniji, Europi i Australiji.

Online kladioničarske kompanije Paddy Power i Betfair udružit će se i postati najveća svjetska online kladionica koja će vrijediti više od šest i pol milijardi funti.

Nova će se tvrtka zvati Paddy Power Betfair. Prema uvjetima sporazuma, dioničari Paddy Powera posjedovat će većinski dio tvrtke koji će iznositi 52 posto tvrtke, a dioničari Betfaira ostatak. Dioničarima Paddy Powera bit će isplaćeno 80 milijuna eura izvanredne dividende. Novu kompaniju vodit će Breon Corcoran, izvršni direktor Betfaira, koji je prije tri godine prešao iz Paddy Power kompanije. "To su dvije tvrtke vrlo visokog kalibra i zajedno ćemo imati vodeći položaj u Velikoj Britaniji, Europi, Irskoj i Australiji. Poznajemo se dugo vremena i tijekom ljeta smo intenzivno razgovarali o udruživanju", izjavio je Corcoran.

 

80milijuna

eura izvanredne dividende dobit će dioničari Paddy Powera

Prije manje od mjesec dana, Paddy Power se na Twitteru našalio da će i oni, nakon spajanja Ladbrokesa i Gala Corala, udružiti snage s Betfairom te da će se nova tvrtka zvati Betty Power. Razlog ovakvih brzih sklapanja i udruživanja online kladioničarskih tvrtki je uvođenje novih poreza u svijetu online klađenja i potreba da se investira u marketing i tehnologiju kako bi i dalje mogli konkurirati u svijetu internetskog klađenja. Tvrtke su najavile dogovor samo dva mjeseca nakon što su Ladbrokes i Gala Coral otkrili planove za stvaranjem jedne od najvećih britanskih kladionica.  

Ove godine u lipnju Betfair je objavio rast prihoda od 21 posto za cijelu godinu koji iznosi 476,5 milijuna funti. Prošli su tjedan rekli da su njihovi prihodi u prvom tromjesečju porasli za 15 posto, što je iznosilo više od 134 milijuna funti. U međuvremenu, Paddy Power je rekao da se njihova operativna dobit povećala za 33 posto, na 80 milijuna eura koja bi bila veća za 32 milijuna eura da se nisu uveli novi porezi i naknada za proizvode, dok je operativna dobit u Australiji povećana na 78 posto što je više od 38 milijuna eura.

Vrijednost dionica Betfaira više se nego udvostručila u posljednjih godinu dana, što nije začudilo jer je i broj kladioničara porastao za nešto više od 52 posto, što je skoro 2 milijuna. Prije nešto više od dvije godine, Betfair je odbio ponudu privatne equity grupe CVC koji je htio kupiti tvrtku nudeći 950 funti po dionici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close