Ovo su zemlje u kojima se turisti najčešće otruju hranom

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2015. u 08:59
Arhivska fotografija: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Liječnici preporučuju da se na putovanjima uvijek pažnja obrati na čistoću restorana te da se izbjegavaju ulični specijaliteti.

Najnovije istraživanje o kvaliteti hrane koja se diljem svijeta jede na ulici pokazalo da se turisti najčešće hranom otruju u Španjolskoj, a nju slijede Turska i Egipat. 

Kako prenosi Večernji list, anketu je među dvije tisuće turista provela britanska tvrtka Slater and Gordon, a za Španjolsku je čak 30 posto ispitanika izjavilo da je imalo zdravstvenih problema zbog hrane pojedene tijekom putovanja.

Nakon ove tri zemlje slijede Grčka, Francuska, SAD, Indija, Maroko i Tajland. Nasreću, Hrvatska se ne spominje iako je za naše ugostitelje važno znati da čak svaki četvrti anketirani kaže da destinaciju bira i zbog gastrospecijaliteta koje ona nudi.

Liječnici preporučuju da se na putovanjima uvijek pažnja obrati na čistoću restorana te da se izbjegavaju ulični specijaliteti ma koliko sjajno izgledali i privlačno mirisali, jer jaki začini često pokrivaju okus i miris pokvarenog mesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close