Ovo je najugodniji grad za život

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2016. u 09:28
Foto: Thinkstock

Svaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive.

U prvih top pet posljednjih godina stanje se ne mijenja, iza Melbourna slijede Beč, Vancouver i Toronto, a Adelaide i Calgary u Kanadi dijele peto mjesto.

Gradonačelnik Melbournea Robert Doyle proslavio je plasman i kazao: "Ne mogu dočekati da nazovem gradonačelnika Vancouvera Gregora Robertsona“.

Vancouver je bio grad broj jedan za najbolji život u svijetu, dok titulu 2011. godine nije preuzeo Melbourne, prenosi Guardian.

Sydney je pao četiri mjesta u odnosu na 2015. godinu i sada je na 11. i to "zahvaljujući pojačanim prijetnjama terorizma".

Svaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive. Na dnu ljestvice se nalaze iranski Teheran, kamerunska Douala i sirijski Damask, prvenstveno zahvaljujući građanskim nemirnima i ratnim sukobima.

Melbourne je zadržao prvo mjesto na osnovu rezultata koji se tiču pet širokih kategorija – stabilnost grada (95 bodova), zdravstvo (100 bodova), kultura i okoliš (95,1 bod), obrazovanje (100 bodova) i infrastruktura (100 bodova).

Komentirajte prvi

New Report

Close