Ovo je najsigurniji auto na ovogodišnjem EuroNCAP testu

Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Svi su testirani automobili zaslužili po pet sigurnosnih zvjezdica, što je maksimalna ocjena na ovom testiranju.

Najsigurniji od svih automobila koje je tijekom ove godine testirao EuroNCAP je - novi Volvo XC60. Timeje stao uz bok većem modelu istog proizvođača, Volvu XC90, koji je testiran 2015. godine, piše Večernji list.

S gotovo 98-postotnom razinom sigurnosti za odrasle putnike i s čitavom paletom sigurnosnih pomagača vozaču (95% bodova), XC60 demonstrirao je razinu sigurnosti raspoloživu u luksuznim modelima. No, sigurnost danas nije rezervirana samo za najskuplje automobile. EuroNCAP je objavio ocjene sigurnosti za ukupno osam vozila.

Uz spomenuti XC60, testirani su VW T-Roc, Škoda Karoq, Mitsubishi Eclipse Cross, Citroën C3 Aircross, Opel Crossland X, VW Polo i Seat Arona. Svi su testirani automobili zaslužili po pet sigurnosnih zvjezdica, što je maksimalna ocjena na ovom testiranju. Novi Volkswagen Polo također donosi više naprednih asistenata, uključujući autonomno kočenje u nuždi kao dio standardne opreme modela. Zaštita odraslih putnika u ovom je gradskom modelu na 96%. Seat Arona iz istog koncerna s Polom dijeli odlične sigurnosne karakteristike. Ona odrasle putnike štiti u 95-postotnom kapacitetu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve