Ovo je najfrekventnija linija na svijetu, njome se leti više od 30.500 puta godišnje

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2018. u 15:27
Foto: Thinkstock

Linija željeznice velike brzine koja se gradi za povezivanje Singapura i Kuala Lumpura trebala bi biti gotova 2026. što će smanjiti trajanje kopnenog putovanja na 90 minuta.

Zrakoplovna linija između Singapura i malezijske prijestolnice Kuala Lumpura najfrekventnija je na svijetu s više od 30.500 letova godišnje između grada-države i glavnog grada Malezije, po najnovijem istraživanju. Prosječno 84 leta od približno jednog sata svakodnevno povezuju dva grada, a avioprijevoznici su, između ostalih, Singapore Airlines, Malaysia Airlines i AirAsia, kaže se u istraživanju koje je provela tvrtka za analizu zračnog prometa OAG.

Linija željeznice velike brzine koja se gradi za povezivanje Singapura i Kuala Lumpura trebala bi biti gotova 2026. što će smanjiti trajanje kopnenog putovanja na 90 minuta. Trenutno je potrebno četiri do pet sati cestom.

Druga najfrekventnija linija je između Hong Konga i tajvanskog glavnog grada Taipeija s 28.887 letova. Sama Azija ima 14 od 20 najfrekventnijih međunarodnih zračnih linija na svijetu, dodaje OAG, tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Po dvije su unutar Europe i Sjeverne Amerike, jedna na Bliskom istoku, a jedna između Europe i Amerike.

Komentirajte prvi

New Report

Close