Ovo je 8 stvari koje je Zuckerberg uspio napraviti prije svoje 30. godine

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2014. u 13:07
Reuters

Mark Zuckerberg nedavno je navršio 30 godina, a povodom toga ABC News je bio napravio veliku listu stvari i postignuća koje je šef Facebooka uspio napraviti u svoja tri desetljeća života.

Mark Zuckerberg nedavno je navršio 30 godina, a povodom toga ABC News je bio napravio veliku listu stvari i postignuća koje je šef Facebooka uspio napraviti u svoja tri desetljeća života. Ne treba posebno naglašavati, njegov životni put je sasvim drugačiji od prosječnog tridesetogodišnjaka. Izdvajamo osam zanimljivih činjenica s liste.

Prije nego što je navršio 30 godina Zuckerberg je…

postao vrlo bogat. Forbes procjenjuje kako njegovo bogatstvo premašuje 26 milijardi dolara.

sredio stambeno pitanje onako kako to samo bogati mogu. Prošle je godine kupio nekretnina u vrijednosti od 30 milijuna dolara, a jednu od njih je prodao za 14 milijuna.

uveo novu riječ u vokabular – "unfriend".

poduzeo ogromne akvizicije. Njegova kompanija kupila je među ostalim servis Instagram za milijardu dolara te tvrtku Oculus VR za 2 milijarde. Međutim, to nije ništa u usporedbi s preuzimanjem mobilne aplikacije WhatsApp za 19 milijardi dolara.

dobio biografski film. Redatelj David Fincher je 2010. godine snimio film 'Društvena mreža', koja govori o počecima Facebooka.

doveo svoju tvrtku na burzu. Dionice Facebooka debitirale su na Wall Streetu prije dvije godine.

uspio gostovati kao animirani lik u kultnoj animiranoj seriji Simpsoni.

uspio dovesti Facebook od web stranice za studente do servisa koji koristi više od milijardu ljudi. Tu granicu društvena mreža prešla je još 2012. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close