Otpremnine u srpskom Fiatu od 28. srpnja

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2016. u 21:59
Kragujevac je zbog Fiata dobio novih 1300 nezaposlenih

Direktorica Fiata Silvia Vernetti rekla je premijeru Vučiću da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz kragujevačke tvornice bio uspješan i da neće biti otpuštanja.

Na burzu rada u Kragujevcu stiže novih 1300 radnika, to je rezultat Programa dobrovoljnog odlaska radnika iz tvornice Fiat Crysler automobili Srbija i pogona kooperanata, koji je dogovoren između čelnika FCA Srbija i sindikata, nakon odluke većinskog, talijanskog vlasnika da zbog smanjene potražnje za modelom Fiat 500 L ukine jednu od tri smjene.

Predsjednik samostalnog sindikata tvornice Fiat Crysler automobili Srbija u Kragujevcu Zoran Marković izjavio je da se za isplatu otpremnina i odlazak iz tvornice izjasnilo oko 700 radnika, odnosno da će od 3200 radnika ostati njih 2500, dok će isplata opremnina od 4800 do 14.000 eura početi 28. srpnja. Iz Fiatovih kooperantskih tvrtki u Srbiji otišlo je oko 600 radnika, međutim, kod njih je, kako objašnjavaju u sindikatu, situacija bila drukčija jer su zapošljavali određen broj radnika preko agencija ili na određeno vrijeme, dok su u Fiatu svi bili u stalnom radnom odnosu.

Direktorica Fiata Silvia Vernetti je u razgovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem rekla da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz kragujevačke tvornice bio uspješan i da neće biti otpuštanja. "Za nekoliko dana imat ćemo sastanak s premijerom Vučićem i očekujemo da ćemo doznati nešto više o planu da u Kragujevac dođe novi proizvođač autodijelova, kao i o proizvodnji novog modela u Fiatovoj tvornici", rekao je Zoran Marković. 

Komentirajte prvi

New Report

Close