OTP kupio četvrtu najveću banku na slovenskom tržištu

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2019. u 08:51
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Financijsko zatvaranje transakcije očekuje se u sljedećim mjesecima, po dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.

Mađarska OTP banka potpisala je sporazum o preuzimanju većinskog udjela u SKB banci, slovenskoj podružnici Société Générale grupe, kao i preuzimanju ostalih lokalnih operacija u vlasništvu SKB banke, priopćeno je jučer iz sjedišta banke u Budimpešti. S tržišnim udjelom od gotovo 9 posto, SKB banka je četvrta najveća banka na slovenskom tržištu te univerzalna banka aktivna u segmentima poslovanja s građanstvom i gospodarstvom.

Financijsko zatvaranje transakcije očekuje se u sljedećim mjesecima, po dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja. Ovom akvizicijom, piše Večernji list, OTP grupa ulazi na novo tržište u regiji srednje i istočne Europe, širi svoje poslovanje na dvanaest zemalja te postaje sve snažnija regionalna financijska institucija.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nadajmo se da će tako uskoro preuzeti i Karlovačku Banku. Nakon što spori sudovi riješe problem sa poništenjem dokapitalizacije.
I povrarkom nominalne vrijednosti na 50 kn.

New Report

Close