Oteli blagajnika da bi Berlusconija pokušali ucjeniti za 35 mil. eura

Autor: Agencija VLM , 19. studeni 2012. u 10:36
Silvio Berlusconi / EPA

Berlusconijev računovođa i blagajnik bio je žrtvom kratkotrajne otmice koju su organizirali kriminalci s namjerom da u zamijenu za dokumente u njihovu posjedu dobiju 35 milijuna eura.

Berlusconijev računovođa i blagajnik, Giuseppe Spinelli (71) sa suprugom Annom, bio je žrtvom kratkotrajne otmice koju su organizirali kriminalci s namjerom da u zamijenu za dokumente u njihovu posjedu dobiju 35 milijuna eura. Premda je do otmice došlo u noći između 15. i 16. listopada o njoj je javnost doznala tek u ponedjeljak ujutro, dakle više od mjesec dana nakon događaja. Naime, danas je policija u Milanu provela neka uhićenja vezana za događaj.

Spinellija i njegovu suprugu oteli su maskirani i naoružani kriminalci, među kojima su, navodno, bila trojica Talijana i trojica Albanaca. Otmičari su od otetog Spinellija tražili da kontaktira s bivšim premijerom Silvijom Berlusconijem kako bi mu predložili razmijenu dokumenata za 35 milijuna eura. Ti dokumenti su navodno vezani za proces Mondadori u kojem je Berlusconi bio optužen da je osamdesetih godina na nelegalan način uspio kupiti tu izdavačku kuću kojoj je sada na čelu njegova kći Marina Berlusconi. Prošle godine je sud presudio kako kuća Mondadori mora isplatiti tvrtki CIR poduzetnika Carla De Benedettija 540 milijuna eura obeštećenja.

Giuseppe Spinelli jedan je od najbližih suradnika bivšeg premijera i kao njegov blagajnik isplaćivao je djevojke koje su dolazile na zabave u Berlusconijeve vile. Kriminalci su Spinellija zarobili u njegovu stanu i primorali ga da telefonski nazove Berlusconija. Nakon kratkog vremena kriminalci su otišli. Ne objavljuje se je li im Berlusconi obećao platiti novce. Berlusconijevi odvjetnici pozvali su policiju, koja je zapoleča tragati za kriminalcima.

Komentirajte prvi

New Report

Close