Oštar pad neto dobiti BH Telecoma

Autor: Poslovni dnevnik , 15. kolovoz 2018. u 21:59
Neto dobit u prvih šest mjeseci manja za 32 mil. kuna

U kompaniji u 90-postotnom vlasništvu vlade FBiH provodi se dubinska analiza poslovanja.

Neto dobit BH Telecoma krajem lipnja ove godine iznosila je 23,9 milijuna KM (oko 95,6 mil. kuna), što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja oštar pad za nešto više od osam milijuna KM (oko 32 mil. kuna), stoji u izvještaju telekom operatera.

Dobit kompanije, koja je u 90-postotnom vlasništvu vlade FBiH, iznosila je krajem lipnja 2017. godine 32,3 mil. KM. Poslovni prihodi BH Telecoma u prvom polugodištu 2018. iznosili su 232,3 mil. KM, te su za 13 mil. KM manji u odnosu na isto razdoblje lani kada su bili 245,8 mil. KM.

S druge strane, poslovni rashodi iznosili su 208,8 mil. KM, te u i oni manji nego u istom razdoblju lani kada su iznosili 217,2 mil. KM.

U toku je provođenje dubinske analize poslovanja kompanije koju provodi revizorska kuća PricewaterhouseCoopers, a cjelokupan proces financira Delegacija Europske unije u BiH. 

Riječ je detaljnoj analizi financijskog i organizacijskog stanja telekom operatera i pronalaženju dijelova kompanije u kojima postoje problemi u funkcioniranju. Na temelju analize bit će iznesene preporuke kako bi se unaprijedilo poslovanje telekom kompanije i njena profitabilnost te povećala vrijednost. 

Komentirajte prvi

New Report

Close